„INVL Technology“ 2019 m. 6 mėn. veiklos rezultatai

SUTPKIB „INVL Technology“ nuosavas kapitalas ir grynųjų aktyvų vertė 2019 m. birželio 30 d. yra 27,65 mln. EUR arba 2,27 EUR akcijai. 2018 m. birželio 30 d. šie rodikliai atitinkamai buvo 23,51 mln. EUR ir 1,93 EUR akcijai.

Bendrovės investicijos į valdomas įmones 2019 m. birželio mėn. pabaigoje sudarė 24,7 mln. EUR, 2018 m. birželio mėn. pabaigoje – 19,7 mln. EUR.

Grynasis Bendrovės nuostolis už 2019 metų 6 mėn. siekė 370  tūkst. eurų. 2018 m. 6 mėn. grynasis nuostolis siekė 306 tūkst. eurų.

Papildoma informacija:

Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės „INVL Technology“ nuosavas kapitalas šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje buvo 27,655 mln. eurų arba 2,27 euro akcijai ir nuo metų pradžios sumažėjo 1,3 proc. „INVL Technology“ investicijų į valdomas įmones vertė šių metų birželio pabaigoje buvo 24,69 mln. eurų ir nuo metų pradžios padidėjo 1,9 proc.
Bendrovės grynieji nuostoliai per šių metų pirmąjį pusmetį siekė 0,37 mln. eurų ir, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šiek tiek padidėjo (2018 m. pirmąjį pusmetį buvo 0,3 mln. eurų). „INVL Technology“ grynųjų aktyvų vertė šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje buvo 27,655 mln. eurų, o grynųjų aktyvų vertė akcijai – 2,2714 euro.
„Šiemet ir toliau stiprinome tris pagrindines „INVL Technology“ valdomų įmonių grupes, tai bus pagrindinis mūsų tikslas ir antroje metų pusėje. Pabaigę „NRD įmonių“ pertvarką ir įsigiję Norvegijos bendrovę „Zissor“, tęsiame IT paslaugų ir programavimo įmonių konsolidaciją „Novian“ grupėje, taip pat planuojame naujų įsigijimų, kurie stiprintų esamas bendroves“, – sakė Kazimieras Tonkūnas, bendrovės „INVL Technology“ vadovaujantysis partneris.
Šių metų balandį „INVL Technology“ įsigijo Norvegijos bendrovę „Zissor“, užsiimančią žiniasklaidos stebėsenos ir skaitmeninimo programinės įrangos kūrimu bei paslaugų teikimu. Sandoris įgyvendintas per bendrovę „Novian“ ir stiprina grupės pozicijas Skandinavijos rinkose.
K. Tonkūno teigimu, vertinant bendrus pasiektus valdomų įmonių rezultatus, šių metų pirmoji pusė buvo sėkminga. Agreguotos „INVL Technology“ valdomų bendrovių pajamos per šių metų šešis mėnesius išaugo 27 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, ir pasiekė 15,778 mln. eurų. Prieaugį lėmė pajamos, gautos užsienio rinkose.
Valdomų bendrovių rezultatams ir jų vertei teigiamą įtaką turėjo „NRD įmonių“ bendrovės „Etronika“ sėkminga plėtra Kirgizijos ir Zanzibaro rinkose, diegiant sprendimus pašto modernizacijos bei mokesčių administravimo srityse. Taip pat teigiamos įtakos turėjo geresni kibernetinės saugos bendrovės NRD CS bei IT infrastruktūros bendrovių – Lietuvos BAIP ir Estijos „Andmevara Services OÜ“ rezultatai. Trumpuoju laikotarpiu bendrovių rezultatus ir vertę neigiamai veikė kaštai, susiję su „NRD įmonių“ ir „Andmevara AS“ valdymo pertvarka, taip pat reikšmingas darbo užmokesčio sąnaudų augimas rinkoje ir valdomose bendrovėse.
Per pirmus šešis šių metų mėnesius valdomos bendrovės vykdė projektus, paremtus naujomis kompetencijomis: BAIP – aukšto našumo skaičiavimo sistemų ir superkompiuterių srityse, „Etronika“ – pašto finansinių paslaugų tiekimo modernizacijos srityje bei mokesčių administravimo-virtualaus fiskalinio įrenginio srityje. Šiuose segmentuose tikimasi ilgalaikės reikšmingos paklausos. Valdomos bendrovės įgyvendino projektus ir teikė paslaugas naujose Egipto, Kaimanų salų rinkose – iš viso 29-iose šalyse šiais metais.
„INVL Technology“ valdomos bendrovės veikia trijose pagrindinėse srityse. Verslo klimato gerinimo ir e. valdymo srityje veikia Norvegijos „NRD Companies AS“ su antrinėmis bendrovėmis: Norvegijos „Norway Registers Development AS“ su filialu Lietuvoje, Lietuvos UAB „NRD Systems“, UAB „Etronika“, Tanzanijos „Norway Registers Development East Africa Ltd.“, Ruandos „Norway Registers Development Rwanda Ltd.“, Bangladešo „NRD Bangladesh Ltd.“ ir asocijuota įmone Ugandoje „Infobank Uganda Ltd.“.
IT paslaugų ir programavimo srityje veikia Estijos „Andmevara AS“ ir „Andmevara Services OÜ“ su antrine bendrove Moldovoje „Andmevara SRL“, Lietuvos UAB „Novian“ su antrinėmis UAB BAIP ir UAB „Acena“ Lietuvoje, „Zissor AS“ Norvegijoje, taip pat UAB „Algoritmų sistemos“. Kibernetinės saugos srityje veikia UAB NRD CS.
2016 m. liepą „INVL Technology“ pradėjo veikti kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB). Jos valdymą perėmė vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ priklausanti bendrovė „INVL Asset Management“. UTIB „INVL Technology“ veiks iki 2026 m. liepos 14 dienos.

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:

Kazimieras Tonkūnas
UTIB „INVL Technology“ vadovaujantis partneris
El. paštas [email protected]

INVL Technology_pranesimas_2019 m. 6 men_.pdf
INVL Technology_Finansines ataskaitos_2019 m. 6 men.pdf
INVL Technology_Atsakingu asmenu patvirtinimas_ 2019 m. 6 men.pdf
INVL Technology _Pagrindiniu duomenu santrauka_2019 m. 6 men.pdf       

Susisiekite su mumis

Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.
Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.

    *Paspaudę „Siųsti“ sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys (el. pašto adresas ir užklausoje pateikti duomenys) būtų renkami ir tvarkomi siekiant atsakyti į Jūsų pateiktą užklausą. Pagal Bendrovės privatumo politiką ši informacija bus saugoma tol, kol bus išnagrinėta užklausa, ir ne ilgiau nei 2 metus nuo jos pateikimo. Jūs visada galite atšaukti savo sutikimą el. paštu [email protected].