„INVL Technology“ 2018 m. 9 mėn. veiklos rezultatai

Bendrovės nuosavas kapitalas ir grynųjų aktyvų vertė 2018 m. rugsėjo 30 d. yra 23,9 mln. EUR arba 1,9642 euro akcijai.

Bendrovės investicijos į valdomas įmones 2018 m. rugsėjo mėn. pabaigoje sudarė 20 mln. eurų.

Grynasis Bendrovės pelnas už 2018 metų 9 mėn. siekė 103 tūkst. eurų; 2018 m. trečio ketvirčio bendrovės pelnas siekė 409 tūkst. eurų.

Papildoma informacija:
Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės „INVL Technology“ nuosavas kapitalas šių metų trijų ketvirčių pabaigoje buvo 23,915 mln. eurų arba 1,96 euro akcijai. Pastarasis rodiklis nuo metų pradžios padidėjo 0,4 proc. Tuo tarpu per trečiąjį ketvirtį bendrovės nuosavas kapitalas išaugo 409 tūkst. eurų, o grynųjų aktyvų vertė akcijai pakilo 1,74 proc.

Bendrovės investicijų į valdomas įmones vertė rugsėjo pabaigoje siekė 20 mln. eurų ir buvo 801 tūkst. eurų mažesnė nei metų pradžioje. Didžiausią įtaką šiam pokyčiui turėjo valdomų bendrovių paskelbti dividendai, kurie viršijo 1,3 mln. eurų ir sumažino valdomo turto vertę, tuo tarpu turto vertė dėl perkainojimo padidėjo 0,5 mln. eurų.

„INVL Technology“ per ataskaitinį laikotarpį uždirbo 103 tūkst. eurų grynojo pelno. Šis rodiklis per tą patį praėjusių metų laikotarpį siekė 214 tūkst. eurų. Bendrovės pelnas per šių metų trečiąjį ketvirtį siekė 409 tūkst. eurų – lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 111,87 proc.

„Šių metų devynių mėnesių ir trečiojo ketvirčio rezultatus vertiname teigiamai – augo daugumos valdomų bendrovių pajamos ir pelnas. Įmonės pasirašė reikšmingų naujų sutarčių, kas užtikrina verslo augimą ateityje. Taip pat, siekdami didinti „INVL Technology“ įmonių patrauklumą potencialiems investuotojams,  stiprinti jų konkurencinį pranašumą ir plėsti verslą Šiaurės Europos šalių regione, tęsėme metų pradžioje pradėtą valdomų bendrovių stambinimą“, – sakė Kazimieras Tonkūnas, bendrovės „INVL Technology“ vadovaujantysis partneris.

Stambindama valdomas įmones, „INVL Technology“ pertvarko „NRD įmonių“ verslus centralizuodama finansų valdymo ir kontrolės funkcijas, pradėjo šios grupės holdingo formavimo procesą.

Taip pat, įgyvendinant šiuos procesus, rugsėjį reorganizuota „Andmevara AS“: bendrovė suskaidyta į dvi bendroves „Andmevara AS“ ir „Andmevara Services OÜ“, atskirtos jų veiklos. Iš „Andmevara AS“ į naujai įsteigtą bendrovę „Andmevara Services OÜ“ atskirta IT infrastruktūros priežiūros, svetainių prieglobos (angl. „hosting“) ir skaitmenizavimo veikla. „Andmevara AS“ toliau koncentruosis į pagrindinės veiklos – informacinių sistemų kūrimo – vystymą.

Reorganizacija atlikta siekiant sujungti „INVL Technology“ valdomas IT infrastruktūros ir informacinių sistemų kūrimo įmones Lietuvoje, Estijoje ir Moldovoje, pertvarkant jas bei toliau formuojant IT paslaugų ir programavimo įmonių grupę „Novian“.

Numatoma, kad ilgainiui kita „INVL Technology“ valdoma kritinės IT infrastruktūros paslaugų įmonė BAIP įsigis „Andmevara Services OÜ”, taip sustiprinant ir išplečiant BAIP veiklą Estijoje ir Moldovoje, o bendrovę „Andmevara AS“ įsigis BAIP valdanti bendrovė „Novian“.

„INVL Technology“ valdomas įmones nuo šių metų skirsto į tris funkcines grupes: verslo klimato gerinimo ir e. valdymo (priklauso „NRD įmonių“ grupė), kibernetinio saugumo (priklauso NRD CS) ir IT paslaugų ir programavimo grupę (priklauso „Novian“, BAIP, „Acena“, „Algoritmų sistemos“, „Andmevara Services OÜ“ ir „Andmevara AS“).

Įmonių rezultatai
Per šių metų tris ketvirčius „NRD įmonių“ pajamos pasiekė 5,1 mln. eurų ir buvo 19 proc. didesnės nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, EBITDA siekė 483 tūkst. eurų ir palyginamuoju laikotarpiu padidėjo 2,3 karto.

BAIP ir „Acenos“ šių metų trijų ketvirčių pajamos, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, susitraukė 1,4  proc. iki 8 mln. eurų, o EBITDA buvo 467 tūkst. eurų ir, lyginant su 2017 m. trimis ketvirčiais, sumažėjo 4,9 proc.

„Algoritmų sistemų“ šių metų trijų ketvirčių pajamos buvo 2 mln. eurų arba 25 proc. didesnės nei atitinkamu laikotarpiu 2017 m., EBITDA buvo 161 tūkst. eurų – 4,5 proc. didesnė nei pernai.

„Andmevara AS“ trijų ketvirčių pajamos, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 14,8 proc. iki 963 tūkst. eurų, o EBITDA buvo neigiami 43 tūkst. eurų (pernai buvo neigiami 173 tūkst. eurų).

NRD CS trijų ketvirčių pajamos šiemet didėjo 4,2 proc. ir pasiekė 1,9 mln. eurų, o EBITDA sumažėjo iki 68 tūkst. eurų (pernai atitinkamu laikotarpiu buvo 235 tūkst. eurų).

„INVL Technology“ yra investavusi į Norvegijos „Norway Registers Development AS“ su filialu ir antrinėmis bendrovėmis Lietuvoje UAB „NRD Systems“, UAB „Etronika“, Tanzanijoje „Norway Registers Development East Africa Ltd.“, Ruandoje „Norway Registers Development Rwanda Ltd.“, Bangladeše „NRD Bangladesh Ltd.“ ir asocijuota įmone Ugandoje „Infobank Uganda Ltd.“. Taip pat „INVL Technology“ įmonių portfeliui priklauso Lietuvos UAB „Novian“ su antrinėmis UAB BAIP ir UAB „Acena“, UAB NRD CS, UAB „Algoritmų sistemos“, Estijos „Andmevara AS“ ir „Andmevara Services OÜ“ su antrine bendrove Moldovoje „Andmevara SRL“.
Priedai

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
Kazimieras Tonkūnas
UTIB „INVL Technology“ vadovaujantis partneris
El. paštas [email protected]

Susisiekite su mumis

Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.
Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.

    *Paspaudę „Siųsti“ sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys (el. pašto adresas ir užklausoje pateikti duomenys) būtų renkami ir tvarkomi siekiant atsakyti į Jūsų pateiktą užklausą. Pagal Bendrovės privatumo politiką ši informacija bus saugoma tol, kol bus išnagrinėta užklausa, ir ne ilgiau nei 2 metus nuo jos pateikimo. Jūs visada galite atšaukti savo sutikimą el. paštu [email protected].