NRD Cyber Security 2020 m. pirmo pusmečio rezultatai

„NRD Cyber Security“ investicijos į tyrimus ir produktų kūrimą pasiekė 1,2 mln. Eurų.

Kibernetinio saugumo konsultavimo ir technologijų vystymo įmonės „NRD Cyber Security“ pajamos šių metų pirmąjį pusmetį siekė 962 tūkst. eurų ir, lyginant su atitinkamu laikotarpiu praėjusiais metais, sumažėjo 29 proc. Neaudituotais duomenimis, bendrovės EBITDA šių metų pirmąjį pusmetį buvo 39 tūkst. eurų – lyginant su 2019 m. pirmuoju pusmečiu, ji susitraukė šešis kartus. Per šių metų pirmąjį pusmetį „NRD Cyber Security“ patyrė 57 tūkst. eurų grynųjų nuostolių – per tą patį 2019 metų laikotarpį buvo uždirbta 176 tūkst. eurų grynojo pelno.

„Ilgalaikę strategiją siejame su tęstinių paslaugų kūrimu ir nuosavų produktu pristatymu. Dėl to aktyviai investuojame į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą, tai turėjo įtakos ir šių metų pirmojo pusmečio rezultatams“, – sakė Vilius Benetis, „NRD Cyber Security“ vadovas.

Bendra investicijų į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą (MTEP) suma iki šių metų pirmojo pusmečio pabaigos pasiekė 1,2 mln. eurų. Iš jų 705 tūkst. eurų sudarė Europos Sąjungos finansavimas, likusią sumą – įmonės nuosavos lėšos. Vien per šių metų pirmąjį pusmetį šiam tikslui skirta 480 tūkst. eurų (iš jų 276 tūkst. eurų – gautas Europos Sąjungos finansavimas, likusią sumą – įmonės nuosavos lėšos).
„Tikime, kad nuosavų produktų sukūrimas leis ne tik auginti verslą, didinti eksportuojamą paslaugų bei produktų dalį, bet ir dar labiau įsitvirtinti pasaulinėje rinkoje. Reikšmingesnių pardavimų tikimės nuo 2021 metų”, – teigia vadovas. 

Planuojama, kad ateinantį pusmetį „NRD Cyber Security“ ir toliau aktyviai plėtos vykdomus projektus bei tęs MTEP veiklą. Vienas iš kuriamų unikalių produktų „IntEye“ – atvirųjų šaltinių žvalgybos įrankis, skirtas efektyviau apdoroti sudėtingus bei didelės apimties duomenis ir pagreitinti sprendimų priėmimą. Taip pat vystomas „CySystem“ sprendimas, kuris padės stebėti kibernetinę erdvę, operatyviai nustatyti ir įspėti apie tinklų anomalijas.

Įsibėgėjanti „CyberSOC“ paslauga Lietuvoje – tai kibernetinio saugumo operacijų centras (SOC), kurio pagrindinė funkcija – stebėti, aptikti, vertinti, analizuoti kibernetinių atakų grėsmes bei padėti šalinti incidentus, taip prisidedant prie aukšto atsparumo kibernetinėms grėsmėms užtikrinimo. Vertinama, kad ateityje tokių paslaugų poreikis augs. Augant šia paslauga besinaudojančių klientų skaičiui, pirmo pusmečio pabaigoje paslauga tapo pelninga.

Įmonė aktyviai dalyvauja nacionaliniuose bei tarptautiniuose projektuose. Pirmąjį pusmetį pasirašyta sutartis ir vykdomas projektas dėl valstybinio kibernetinio saugumo pajėgumo stiprinimo Serbijoje.
Liuksemburge pabaigtas projektas, kuriuo siekta padėti Europos investiciniam bankui (EIB) identifikuoti, kurie investiciniai projektai arba iniciatyvos gali būti susiję su kibernetinio saugumo sritimi. EIB taip siekia prisidėti prie Europos Sąjungos kibernetinio saugumo iniciatyvų darbotvarkės. „NRD Cyber Security“ sudarė kriterijus kibernetinio saugumo projektų apimčiai apibrėžti, parengė bei validavo vertinimo metodiką.
Taip pat pirmąjį pusmetį įmonė pasirašė sutartį su Europos Sąjungos kibernetinio saugumo agentūra ENISA (angl. European Union Agency for Cybersecurity). Projektu siekiama paruošti kibernetinio saugumo reagavimo komandų bei saugumo operacijų centrų (CSIRT/SOC) kūrimo metodiką, apimančią jų struktūrą, funkcijas, reikalingus resursus, procesus, priemones ir procedūras.

Daugiau informacijos rasite rezultatų pristatyme

Susisiekite su mumis

Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.
Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.

    *Paspaudę „Siųsti“ sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys (el. pašto adresas ir užklausoje pateikti duomenys) būtų renkami ir tvarkomi siekiant atsakyti į Jūsų pateiktą užklausą. Pagal Bendrovės privatumo politiką ši informacija bus saugoma tol, kol bus išnagrinėta užklausa, ir ne ilgiau nei 2 metus nuo jos pateikimo. Jūs visada galite atšaukti savo sutikimą el. paštu [email protected].