NRD CS su Norway Registers Development AS kurs nacionalinę Bangladešo Reagavimo į kibernetinės saugos incidentus tarnybą (CIRT)

„INVL Technology“ valdomos įmonės NRD CS kartu su Norway Registers Development AS pasirašė dvejų metų, 912 tūkst. JAV dolerių vertės (įskaitant mokesčius) sutartį su Bangladešo Skaitmenizacijos taryba (Bangladesh Computer Council) dėl modernios nacionalinės kibernetinės gynybos ir kibernetinio saugumo doktrinos sukūrimo kovai su intelektinės nuosavybės vagystėmis, pramoniniu šnipinėjimu bei IT infrastruktūros panaudojimu trečiųjų šalių atakoms.

 

„Vyriausybė stengiasi sudaryti sąlygas verslams ir gyventojams veikti saugioje ir netoksiškoje skaitmeninėje aplinkoje“, komentavo Bangladešo Skaitmenizacijos tarybos generalinis direktorius S. M. Ashraful Islam.

Pasak jo, Bangladeše vyksta skaitmenizacijos procesas ir šalis dabar yra viena iš sparčiausiai augančių Azijos programinės įrangos gamybos, informacinėmis technologijomis pagrįstų paslaugų tiekimo ir verslo paslaugų ar gamybos perkėlimo vietų.

 

„Mes turime apsaugoti savo žmones, mūsų IT paslaugas ir infrastruktūrą. Todėl modernios kibernetinės gynybos is saugos doktrinos išvystymui mes pasirinkome komandą, turinčią tarptautinę patirtį ir pripažinimą”, teigia Ashraf.

 

NRD CS įkurs nacionalinę Reagavimo į kibernetinės saugos incidentus tarnybą (CIRT) Bangladeše trimis etapais: pirmiausia bus įkurtas Bangladešo Skaitmenizacijos tarybos CIRT‘as, tada –  vyriausybės ir ministerijų CIRT’ai bei galiausiai – faktiškai veikianti nacionalinė Reagavimo į kibernetinės saugos incidentus tarnyba.

 

„Steigiant CIRT‘ą, NRD CS konsultuos bei techniškai padės klientui parengti kiebrnetinės saugos politikas, reglamentus, standartus ir gaires bei įdiegti CIRT technologijas, remadamiesi ENISA, ISACA, Critical Security Controls ir kitomis metodikomis“, teigė Dr. Vilius Benetis, NRD CS direktorius ir NRD AS kibernetinio saugumo praktikos vadovas.

 

Pasak jo, moderni kibernetinės gynybos ir kibernetinio saugumo doktrina bus teisėta, visa apimanti ir paremta giliomis technologinėmis žiniomis, siekiant pagerinti šalies sugebėjimą valdyti rizikas, susijusias su skaitmenine revoliucija.

„Tikimasi, kad Bangladešo naujoji ekonomika, paremta informacinių technologijų industrijos vystymu, pagerins socio-ekonominę situaciją ir pragyvenimo sąlygas šalyje”, teigė Dr. Benetis bei pridėjo, kad  kibernetinės erdvės apsauga yra būtina siekiant palaikyti tokią ekonomiką.

 

Nacionalinio Duomenų Centro direktorius ir projekto „IRT panaudojimas augimui, užimtumui ir valdymui“ direktoriaus pavaduotojas Tarique M Barkatullah teigė, kad pagrindinis tikslas, kurį turės įgyvendinti NRD CS, yra nacionalinės Reagavimo į kibernetinės saugos incidentus tarnybos suprojektavimas ir įdiegimas, taip pat mokymai bei Bangladešo vyriausybės kibernetinio saugumo programos rėmimas.

 

Kiti projekto siekiai apima Bangladešo vyriausybės informacijos saugumo politikos, Bangladešo informacijos saugumo klasifikacijos ir informacijos apsaugos priemonių, Telekomunikacijų ir interneto paslaugų teikėjų informacijos saugumo politikos, Elektroninių nusikaltimų teisės aktų bei nacionalinės kritinės IT infrastruktūros metodikos paruošimą ir kibernetinio saugumo žinomumo kampanijos įgyvendinimą.

 

Bangladešo Skaitmenizacijos tarybos projektą „IRT panaudojimas augimui, užimtumui ir valdymui“ finansuoja Pasaulio Bankas.
————–

UAB NRD CS yra technologinių kibernetinės gynybos konsultacijų, reagavimo į saugos incidentus bei taikomųjų mokslinių tryimų įmonė. Bendrovė teikia paslaugas specializuotoms organizacijoms: policijai, nacionaliniams ryšių reguliatoriams, teismams bei korporatyvinių klientų informacinės saugos padaliniams. NRD CS taip pat įgyvendina Norway Registers Development AS misiją sukurti saugią skaitmeninę aplinką šalims, vyriausybėms, verslams ir gyventojams.

 

Norway Registers Development AS (NRD AS) yra konsultacinė IT paslaugų ir pardavimo įmonė, kurios pagrindinė kompetencija – nacionalinių registrų ir kitų e. valdymo sprendimų vystymas. NRD apjungia gebėjimus, reikalingus sėkmingų verslo aplinkos gerinimo reformų besivystančiose šalyse įgyvendinimui, gaunant reikšmingus rezultatus, pripažįstamus vietos ir tarptautinės bendruomenės. NRD buvo įkurta Norvegijoje 1995 metais.

 

NRD CS ir Norway Registers Development AS yra valdomos Nasdaq Vilnius listinguojamos investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės AB „INVL Technology“, kurios įmonės veikia klasterio pagrindu ir įgyvendina bendrus projektus daugiau kaip 50-yje pasaulio šalių.

 

Bangladešo Skaitmenizacijos taryba (BCC) yra institucija, veikianti prie Bangladešo vyriausybės Pašto, Telekomunikacijų ir informacinių technologijų ministerijos. Pagrindinės veiklos kryptys apima su IRT susijusios veiklos skatinimą ir paramą, nacionalinės IRT strategijos ir politikos formavimą, standartų ir specifikacijų IRT  įrankiams vyriausybinėse organizacijose kūrimą, atsižvelgiant į jų būtinumą, bei žmogiškųjų išteklių IRT sektoriuje vystymą.

Susisiekite su mumis

Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.
Atsiųskite mums el. laišką naudodami žemiau esančią formą.

    *Paspaudę „Siųsti“ sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys (el. pašto adresas ir užklausoje pateikti duomenys) būtų renkami ir tvarkomi siekiant atsakyti į Jūsų pateiktą užklausą. Pagal Bendrovės privatumo politiką ši informacija bus saugoma tol, kol bus išnagrinėta užklausa, ir ne ilgiau nei 2 metus nuo jos pateikimo. Jūs visada galite atšaukti savo sutikimą el. paštu [email protected].